Продължава отводняването на къщи и разчистването на улици след проливния дъжд в

...
Продължава отводняването на къщи и разчистването на улици след проливния дъжд в
Коментари Харесай

Продължава отстраняването на щетите в община Димово, причинени от пороите

Продължава отводняването на къщи и разчистването на улици след проливния дъжд в град Димово и село Бела, научи организация BulNews. Обстановката леко се възстановява, сподели кметът на общината Светослав Славчев.
" Продължаваме в този момент към този момент да чистим калните наноси от улиците. Има в днешния ден още отводняване на четири къщи, които един път бяха отводнени, в този момент повторно ще ги отводняваме от подпочвени води. И започваме да се почистват улиците в самото обитаемо място и в село Бела, където през днешния ден ще бъдат два екипа там. Наноси от части камъни, от тротоарни настилки, които са на самите платна... Така че почти се възстановява. Започнали сме от вчерашния следобяд и измиване на улиците, откакто бъдат изгребани от наносите. Остава към този момент проблематичната инфраструктура, която е разрушена в обособени улици ", обясни Светослав Славчев. 
Щетите по уличната мрежа следва да бъдат изчислени и ще се търси помощ от страната. Над 40 са засегнатите семейства. Има разрушени огради, унищожена битова техника, изясни кметът. И добави, че ще предложи на Общинския съвет да отпусне финансова помощ на потърпевшите.  Главен път Е-79, който минава през Димово, е отворен, почистен и пристъпен.  Във вторник спешният щаб ще реши дали да бъде анулирано частичното бедствено състояние в общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР